Blog: Van idee tot bedrijf - No Worries Company bestaat 1 jaar!

Een jaar voorbij alweer: vandaag bestaat No Worries Company precies 1 jaar. Time flies when you’re having fun! En al helemaal wanneer je het leuk hebt én keihard aan het werk bent. Want de eerste mijlpaal is bereikt: Unit Victor, de app voor en door veteranen, is beschikbaar. Op een zonovergoten Veteranendag hebben we de app gelanceerd. Sindsdien hebben we al 100+ aanmeldingen, en de teller staat niet stil. We zijn super trots!

1 jaar, met vier spannende voorgaande jaren

Eigenlijk bestaat No Worries Company onofficieel al een stukje langer. Ongeveer 4 jaar geleden kwam CEO Hans op het idee om het bedrijf op te richten. Na 10 jaar beroepsmilitair te zijn geweest, met twee uitzendingen naar Bosnië en Afghanistan, ging Hans door een moeilijke periode. Naast het verwerken van ervaringen miste hij ook de hechte band onder elkaar, vooral nu hij een luisterend oor goed kon gebruiken. Ping! En daar was het dan: het idee om veteranen te ondersteunen. “Ik wilde No Worries Company opzetten om de veteraan die het nodig heeft weer vanuit zijn kracht te laten deelnemen aan de maatschappij,” vertelde Hans eerder in Hoe het begon. “En om veteranen nog meer in staat te stellen om dat voor elkaar te kunnen doen."

Vanuit dit idee zijn we in gesprek gegaan met individuele veteranen, verenigingen en relevante organisaties. Na ieder gesprek kreeg het idee steeds meer vorm. Uiteindelijk bleek er behoefte te zijn aan een moderne manier om met elkaar in contact te blijven, en er voor elkaar te kunnen zijn wanneer het nodig is. "Veteranen staan erom bekend niemand achter te laten. Wat dat betreft is No Worries Company, met de app Unit Victor, alleen maar een hulpmiddel om daar nog beter invulling aan te geven," legt Hans uit. "Met Unit Victor vormen we een netwerk van veteranen uit alle krijgsmachtdelen. We kunnen elkaar helpen wanneer dat nodig is. Dat maakt ons als individu, en als groep, sterker.”

De volgende stappen

De lancering van de app is pas het begin. We blijven de app verbeteren, nieuwe functionaliteiten toevoegen en de community vergroten. Deze zomer is ook het No Worries Company Team uitgebreid. Met z’n vijven, en de liefdevolle steun van twee kantoorhonden, staan we voor je klaar. Wil je meer weten over ons? Neem een kijkje op onze Team pagina.

Het No Worries Company Team. V.l.n.r: Hans, Lieke, Demian, Erik & Anne

Het No Worries Company Team. V.l.n.r: Hans, Lieke, Demian, Erik & Anne

Op dit moment zijn we hard bezig om de app te verbeteren en meer functionaliteiten toe te voegen. Denk hierbij aan een groepschat met een beperkt aantal deelnemers, foto’s delen via Unit Victor, extra informatie en andere handige functies. Unit Victor zal steeds leuker en interessanter worden voor iedereen. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen.

Ook willen we de Unit Victor community groter maken. De app is pas net beschikbaar, dus op dit moment is ons netwerk nog relatief klein. Samen kunnen we de community laten groeien, dus hierbij hebben we jouw hulp nodig! Hoe meer mensen de app gebruiken, hoe beter de app wordt en hoe meer kameraden we met elkaar kunnen verbinden. Wist je trouwens dat je oud-collega’s via Whatsapp of email kan uitnodigen? Ga naar Buddies > Alle contacten > Buddy toevoegen > Uitnodigen.

Voor en door veteranen

Het was een spannend jaar met veel ontwikkelingen. We zijn ontzettend trots op wat we samen met veteranen bereikt hebben. Zonder hun feedback en kritiek zouden we nooit zo ver zijn gekomen. “Ik had nooit durven dromen dat het zo’n vaart zou lopen,” zegt Hans. “Natuurlijk hebben we ons onderzoek gedaan en vinden we Unit Victor een belangrijke toevoeging, maar als je ziet dat er ook vanuit Canada en het Verenigd Koninkrijk serieuze interesse is voor de app, dan blijkt dat wij niet de enigen zijn die dat vinden.”

Op naar het tweede jaar! Wij hebben er enorm veel zin in, en doen dit graag met jullie samen. Heb je tips of verbeterpunten? Laat het ons vooral weten via support@noworriescompany.com. Samen staan we sterk!

Het No Worries Company Team