Persbericht: Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht ontvangt ‘Unit Victor’, de nieuwe app voor veteranen

Sydney, 25 oktober 2018 - Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) van Griensven ontvangt vandaag de nieuwe app ‘Unit Victor’ uit handen van No Worries Company. Unit Victor verbindt post-actieve veteranen en zorgt ervoor dat de waardevolle band die o.a. tijdens missies is ontstaan, in stand blijft.

Veel veteranen missen het kameraadschap na dienstverlating. Unit Victor biedt veteranen een besloten virtuele omgeving, waar ze op een leuke manier contact met kameraden kunnen houden. De gratis app geeft de gebruiker ter bewustwording ook inzicht in beweging en telefoongebruik. Bovendien geeft Unit Victor informatie over veteranen- en hulpverleningsorganisaties.

‘Leave no one behind’. Veel veteranen geven het niet snel aan wanneer ze door een moeilijke periode gaan. De unieke combinatie van functies in Unit Victor heeft als doel om veteranen die zorg nodig hebben te ondersteunen om die stap eerder te zetten. Door de band tussen kameraden in stand te houden ontstaat er een netwerk van gelijkgestemden dat binnen handbereik is, voor de gezelligheid en indien nodig voor support.

De overhandiging van Unit Victor vindt plaats tijdens de Invictus Games in Sydney, het internationale sportevenement voor militairen die door of tijdens hun dienst gewond raakten. De IGK, die ook Inspecteur der Veteranen is, wil het initiatief graag ondersteunen. Luitenant-Generaal van Griensven hoopt dat veteranen op deze laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen en blijven. Het is namelijk gebleken dat een sterk relatienetwerk een positieve invloed kan hebben op het welbevinden.

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht van Griensven neemt Unit Victor officieel in ontvangst tijdens de Invictus Games in Sydney.

Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht van Griensven neemt Unit Victor officieel in ontvangst tijdens de Invictus Games in Sydney.