Blog: Unit Victor, waar komt die naam eigenlijk vandaan

Verschillende app namen: Regiment, Unit V, Unit Victor en Buddy

Een jaar geleden, toen de app stap voor stap vorm begon te krijgen, moest er natuurlijk ook een passende naam verzonnen worden. Er zijn verschillende namen de revue gepasseerd, zoals Regiment, Unit V en Buddy. Uiteindelijk is de keuze op Unit Victor gevallen. Waar komt deze naam eigenlijk vandaan?

Verbondenheid

Met Unit Victor willen we de verbondenheid tussen militairen die tijdens missies ontstaat ook na diensttijd in stand houden. Er is veel versplintering onder de Nederlandse veteranen. Zo zijn er honderden verenigingen en heeft bijna iedere missie een eigen reünie. Op zich logisch; je voelt je ook meer verbonden met de mensen van dezelfde missie of hetzelfde onderdeel. Toch zijn we allemaal veteranen, en hebben we ook heel veel overeenkomsten. We hebben allemaal iets soortgelijks meegemaakt, en hebben aan één woord genoeg. Tijdens je dienst was je onderdeel van een eenheid, een unit. En dat gevoel van eenheid willen we ook na de dienst vasthouden. Zo zijn we op “Unit” gekomen. Onlangs heeft Barry Hofstede, columnist en veteraan - je kent ‘m misschien wel van de Checkpoint, nog een mooi stuk over eenheid geschreven.

V van…

Je bent veteraan. Je bent in dienst geweest van Vrede en Veiligheid. Het symbool voor veteranen is een speld in de vorm van een “V”. Genoeg redenen om een naam te kiezen die begint met een V dus! Zoals je weet wordt de “V” in het NAVO-spelalfabet “Victor” genoemd. Hier begon het idee voor Unit Victor langzaam te ontstaan.

Maar er is nog een reden. De beide opa’s van Hans, oprichter van No Worries Company, hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog gediend aan de zijde van de geallieerden. De een hier in Nederland bij het verzet, en de ander als Canadese piloot bij de Britse RAF. Hans is namelijk half Canadees. Zijn Canadese opa voorzag de Nederlandse verzetsstrijders onder andere van wapens en andere bevoorrading. En zijn naam was Victor.

Unit Victor

Zo geschiedde. Unit Victor was born. Gelukkig horen we regelmatig om ons heen dat het zo’n sterke naam is. Wij zijn er zelf ook heel trots op!